Bir haftada 8 yangın: 619 bin TL'lik zarar
Bir haftada 8 yangın: 619 bin TL'lik zarar
İçeriği Görüntüle

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, BRT’de yayımlanan +Manşet programında Aziz Karaaziz’in sorularını yanıtlayarak, Bakanlığın icraatlarından karma oyun kaldırılması ve 6 Aralık seçimlerine, UBP’nin 51’inci kuruluş yıl dönümünden hükümetin yatırımları ve Türkiye Cumhuriyeti ile yürütülen iş birliğine kadar gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal Sigortalar’ın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla emeklilere 40 bin TL ikramiye verilecek olmasına yönelik açıklamalrda bulunan Hasipoğlu, Sosyal Sigortalar Fonu’nun son iki yılda önemli bir mali iyileşme kaydettiğini belirterek, yapılan ödemelerin fonun geleceğini tehlikeye atmadığını söyledi.

“SON İKİ YILDA CİDDİ ANLAMDA ARTΙYA GEÇTİK”

Geçmiş dönemlerde Sosyal Sigortalar’ın sürekli borç faizi ödeyen bir yapıda mali sıkıntılar yaşadığını ifade eden Hasipoğlu, son dönemde fonun mali yapısında önemli bir artı değişim sağlandığını kaydetti.

Hasipoğlu, “Fonu iyi ve doğru yönettik ve bugünlere geldik. Sigortalar Fonu ilk kez böyle güçlü bir noktaya geldi’’ ifadelerini kullanırken, yıl sonu itibariyle, 19 milyonluk bir artı değere ulaşıldığını, emekliler için ödenecek 40 bin TL’nin ise takriben %10’a tekabül ettiğini belirtti.

“AKTÜERYAL DENGE BOZULMAYACAK”

Emeklilere verilecek 40 bin TL ikramiyenin sigortalıların geleceğini tehlikeye attığı yönündeki eleştirileri kabul etmediğini belirten Hasipoğlu, değerlendirmelerin somut veriler üzerinden yapılması gerektiğini ifade etti.

Hasipoğlu, “Verilerle konuşuyoruz. Vatandaşın geleceğini tehlikeye atmadık. Aktüeryal denge bozulmayacak, artı değerimiz devam edecek. Hepsinin planı ve projesi yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

“KENDİ İMKÂNLARIMIZLA ÜÇ KEZ 13. MAAŞ ÖDEYEBİLECEK DURUMDAYIZ”

Fonun mali durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Hasipoğlu, Sosyal Sigortalar’ın mevcut imkânlarının çeşitli ödemeleri karşılayabilecek düzeyde olduğunu savundu.

Hasipoğlu, “Kendi imkânlarımızla üç kez 13. maaş ödeyecek durumumuz var” diyerek, fonun mali yönetiminin planlamalar doğrultusunda sürdürüldüğünü belirtti.

Fonun artıya geçmesiyle birlikte faiz gelirlerinin de oluştuğunu kaydeden Hasipoğlu, yıl içinde 3.5 milyonluk bir faiz geliri oluştuğunu, sadece faizin bu geliri korumaya yeterli olduğunu belirtti. Fonun zarara uğratılmadığını vurgulayan Hasipoğlu, mali dengenin korunacağını dile getirdi.

“6 ARALIK’TA İLK KEZ KARMA OYUN OLMADIĞI BİR SEÇİM GERÇEKLEŞECEK”

6 Aralık’ta yerel ve genel seçimlerin aynı tarihte yapılacağını belirten Hasipoğlu, seçimin hazırlıklarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu’nun gerekli bütün önlemlerin alınacağı yönündeki açıklamasını hatırlatan Hasipoğlu, sandık görevlilerine yönelik ödeneklerin de açıklandığını belirtti. Sandık görevlileri için 15 bin TL, sandık başkanları için ise 20 bin TL ödenek verileceğinin duyurulduğunu ifade eden Hasipoğlu, seçim hazırlıklarının tamamlanacağını söyledi.Hasipoğlu, “UBP olarak halkımızın huzurundayız” diyerek seçim sürecine hazır olduklarını kaydetti.

“YAPILAN BÜTÜN YATIRIMLARDA UBP’NİN İMZASI VAR”

UBP’nin 51’inci kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirten Hasipoğlu, partinin Kıbrıs Türk halkının siyasi tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Hasipoğlu, UBP’nin Kıbrıs Türk Federe Devleti döneminden KKTC’nin kuruluşuna uzanan süreçte önemli bir rol üstlendiğini ifade ederek, cumhuriyeti ilan eden parti olarak KKTC’nin yaşatılması, halkın refah seviyesinin yükseltilmesi ve ülkenin uluslararası alandaki varlığının sürdürülmesi için mücadele verdiklerini söyledi. UBP’nin KKTC’nin en güçlü partisi olduğunu belirten Hasipoğlu, kuruluş yıl dönümünü gururla kutladıklarını kaydetti. UBP’nin örgütsel yapısına ve sahadaki çalışmalarına değinen Hasipoğlu, partinin 230 örgütüyle seçimlere hazır olduğunu belirtti.

Son 4,5 yıllık süreçte Başbakan Ünal Üstel ile birlikte ülkenin dört bir yanını ziyaret ettiklerini ifade eden Hasipoğlu, ilçe, köy ve örgüt ziyaretlerinde vatandaşların sorunlarını dinlediklerini söyledi. Hasipoğlu, “Ne kadar ilçe, köy ve örgüt varsa hepsini ziyaret ettik, sorunları dinledik. Kanalizasyon sorunu olanın, mandıra ya da altyapı sorunu olanın sorununu çözdük. Son ziyaretlerimizde teşekkürlerle karşılaştık. Çünkü 4,5 yıl önce bu turlara çıktığımızda sözler verdik. Bugün, bu sözleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Gerçekleştirilemeyen çalışmaların da bulunduğunu ifade eden Hasipoğlu, buna rağmen yeni yollar, altyapı çalışmaları, hastane yatırımları ve Anavatan Türkiye’den gelen suya ilişkin altyapı projelerinin önemli kazanımlar olduğunu vurguladı.

Hasipoğlu, yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan projelerin de lansmanlarla kamuoyuna aktarılacağını belirterek, gerçekleştirilen yatırımlarda UBP’nin imzası bulunduğunu kaydetti.

“HİÇBİR DÖNEMDE BU KADAR YOĞUN YATIRIM VE PROJE GERÇEKLEŞMEDİ”

6 Aralık’ta yapılacak yerel ve genel seçimlere ilişkin beklentilerini de paylaşan Hasipoğlu, son 4,5 yılda gerçekleştirilen yatırım ve projelerin seçmenlerin değerlendirmesinde önemli bir yer tutacağını söyledi.

Hasipoğlu, “Anavatan Türkiye’nin de destekleriyle, hiçbir dönemde bu dönemdeki kadar yoğun yatırım ve proje gerçekleşmedi. Bunu halkımızın 6 Aralık’ta takdir edeceğini düşünüyorum. Bir seçimi kazanmanın en önemli unsuru güvendir. Bu güveni sağlayabilmek de yaptığınız yatırımlarla ölçülür” ifadelerini kullandı.

“BİZİM SÖZÜMÜZ İCRAATIMIZDIR”

UBP’nin seçim sürecinde projeleri ve icraatlarıyla halkın karşısına çıkacağını belirten Hasipoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Birileri söz veriyor. Biz sözle değil, icraatla kendimizi ortaya koyuyoruz. Bizim sözümüz icraatımızdır.”